17 Haziran 2011 Cuma

Allah'ın aslanı ve Allah'ın kulları

kılıçdaroğlu "aleviyim, ne var bunda?" demiş.

haklı. ne var ki bunda?

aleviler de insan sunniler gibi. yani türkiye'deki bu faşistliğin sonu ne zaman gelir bilmiyorum ama geldiği gün muhakkak ki çok kayıp olacak elimizde avucumuzda.

oysa ki, islamiyet hoşgörü dini diye atıp tutanlar çok. 5 vakit namazını kılıp, orucunu tutanlar yapıyor en çok bu ayrımcılığı, o yüzden sinir oluyorum. samimiyetlerine hiç inanasım gelmiyor. gelmemekle beraber aslında reele geçirip inanmıyorum bile. inanılacak hiç bir tarafları yok.

bazen öyle komik şeyler duyuyorum ki çevremdekilerden.
-namaz kıl! namaz kılmazsan doğru cehenneme gideceksin!
hayır, kaç kişi bunu tatbik etmiş ki bu kadar iyi biliyorlar, onu anlamıyorum.
kuran-ı kerim'i çok iyi okumadım ama namazla ilgili bir şey yazdığını da duymadım hiç.
neyinden emin olabiliyorlar ki?

sen hırsızlık yap, taciz et gözlerinle, ona buna bok at, yalan söyle, karına el kaldır hatta döv ama namaz kılınca bunlar nötrleşsin ve cennete git!

yok ya! var mı öyle kolay yol?
eğer Tanrı cidden böyle bir düzen üzerine kurduysa bu dünyayı, ben inanmam hiç birşeye. ne çoluğuma ne çocuğuma ibadet et bile demem.

böyle tipler yüzünden, müslüman alemi dininden soğudu.
cemaatler ve tarikatlerin başarısını göz ardı edemeyiz tabi bu konuda.

inanın, başka ne hikayeler var da yazamıyorum.
ne cemaatle ne de herhangi bir tarikatle alakam var. sadece bir kez sohbetlerine gittim ve daha da gitmemem gerektiğine karar verdim.

galiba şu var artık beynimde. bir konuyu ne kadar derinlemesine araştırırsan o konudan o kadar uzaklaşıyorsun.
insanların dini imanı para şu anda.
cemaatler de bu yüzden varlar benim gözlemlerime göre. belki kuruluş amaçları farklıydı zamanında ama şu anda durum bu.

bilemiyorum, bize denilenin her zaman tersini yapıyoruz.
oysa ki dünya harika bir düzen üstüne kurulmuş bir yer!
değil mi?
hep öyle anlatmaz mıydı din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmenleri?

hayırlı cumalar...

6 yorum:

Adsız dedi ki...

hayırlı cumalar holly, güzel yazı

Holy Go-Nightly dedi ki...

teşekkür ederim

uyumuycam dedi ki...

derin mevzulara girmişiz... aynen.. katılıyorum her kelimesine

Lacrymosa dedi ki...

bir alevi olarak sana hak vermemem elde değil, nasıl da tercüman olmuşsun duygularıma. dünya üzerinde böyle düşünen insanların var olduğunu görmek hala umudun var olduğunu gösteriyor..

Holy Go-Nightly dedi ki...

uyumuycam ve lacry, teşekkür ederim..

Adsız dedi ki...

öncelikle namaz kılmadığımı üzülerek belirtip birkaç şey yazmak istiyorum Namaz kılmayıp allah a ve peygamberlerine inanan ve hz muhammed in son peygamber olduğuna inanan kelime i şahaded getiren herkul en büyük günahkar dahi olsa azabını çektikten sonra cennete gidecektir cennet mertebeleride bu yüzden vardır cennete gideceğiz fakat azabdan kaçışımız yok malesefki sorulacak ilk soru namazdır o yoksa cennet kapıları direk kapanacak diğer herşeyimizle dört dörtlük dahi olsak namaz kılmamanın azabını mutlak tadacağız namaz kılmayan insan melek dahi olsa cehennemi tadacaktır ki namaz kılmayan tek melekte şeytandır ve dünyanın yaratılışına sebeb olmuş imansızdır. Tarikat cemaat ve günümüz müslümanları hakkında yazdıkların çok doğru peygamber efendimizin bir sözü olarak bir hadisten hatırladığım kadarıyla yanlışlık varsa allah affetsin öyle bir zaman gelecekki okunan kur a n dilden öteye gitmeyecek diyor. Bana göre islam alemine baktığımda namazlar kılınırken bir yandan kalpler taşıyor siyonizmin piskolojik savaşı üzerimizde okadar baskı kurmuşki doğruyu gördüğümüz halde bende dahil olmak üzere bir çoğumuz gerçeği kabullenmiyor ve farkında olmadan kibir yaparak secde etmiyoruz. Modernlik ve çağdaşlığı kulaklarımızda okadar çok çınlatmışlarki bilinç altımızda secde etmek bize köleleik hissi uyandırıyor farkında olmasakta durum bu aleviler hakkında görüşümüde çekinmeden yazacağım alevi arkadaşlar lütfen bana kızmasınlar haz ali yi en az onlar kadar tüm meshepler seviyorlar bundan emin olsunlar öncelikle. Ve üzülerek söylüyorumki müslüman dahi olsalar peygamber efendimiz hz muhammed sav inanmayanlar ebedi ızdıraba mahkum kalacaklardır rabbimiz bunu çok açık ve net bir dille ifade ediyor ve şartlar arasında yer veriyor. Hz Ali bu gün aranızda olsaydı kahrından güneş doğmazdı inatlaşmak ve iddalaşmak yerine gerçekten kalbinizin sesine kulak verin ve kutsal kitabımızı anlamaya çalışın islam peygamberi hz ali değildir ve kur an la ilgili ona hiçbir ayet inmemiştir şeytan camide saflara dahi sokulurken islam alemini bölmeye çalışmasına ve dinimizde peygamber çatışmasına yol açmasına hiç şaşırmıyorum.