14 Aralık 2010 Salı

aşıksam ve seviyorsam sana ne?

kafamı yavaş yavaş toparladım. kendimi de tabii.

aslında her konu hakkında enine ve de boyuna düşünerek, bizzati kendimi aynı girdabın içine sokmakla hiç bir bok yapamayacağımı bit tabi gördüm. iş yerindeki flörtümle (kimse almazsa ben alıcam seni) yine fıkır fıkırız. böyle bir işve, bir cilve! ama kimse bana "yapma" demedi. deseydi yapmazdım. sadık olurdum.

aslında içimden çok fena sadık olma geçiyor. ama söz vermediğim bir şeyi yapmak niye?

neyse, gazeteleri okudum. müslüman bir gençle hristiyan bir kızın evlenmek istediklerini ve sonucunda ne olacağını gördüm.

ermeni patrik vekili aram ateşyan
ermeni patrik vekili sayın aram ateşyan'ın "müslümandan kız alınmaz, kız verilmez. olursa da biz bırakırız, tek başına kalır. kimse kabullenmez" dediğini okudum.

peki.

"dinler arası kardeşlik" e ne oldu?

"kilisede düğün yapamam, benim de onurum şerefim var" diyen müslüman genç zekeriya'nın öldürülmesine şahit olduk. ama zekeriya sanki kaşınmış az biraz. affedersiniz kilise randevu evi falan mı? eğer bugün karşıma ciddi olarak sevebileceğim ermeni ve hristiyan bir genç çıksa ve evlenmek istesek hem evlenir, hem de kilisede düğün yaparım. ama dinimi değiştirmem. herhalde Allah da beni dini farklı biriyle evlendim ve kilisede düğün yaptım diye cehennemin ortasına atıp cayır cayır yakmaz.
Allah'ın evi orası. Hz. İsa'ya inanlar oraya gidip dua ediyorlar. belki müslümanlardan daha çok kiliseye gidip ibadet eden vardır. hem de türkiye'den bahsediyorum.

anne : bak bak holy, değişik dinler yüzünden evlenememişler ve bir de çocuğu öldürmüşler. görüyorsun di mi? sen de hala daha "nolcak ki" de!!! ah benim salak kızım. 
holy : offffffff, bence isteyen isteyenle evlenebilir. ben bu konuda hümanistim abi. müslüman biriyle evlendiğim vakit adam namazında niyazında değilse, güsul abdesti almıyorsa ve oruç tutmuyorsa başka bir dinden olan insan evladından ne farkı var benim için? sizin için önemli olan sadece "müslüman" olması.. benim içinse "insan" olması.. 
anne : sen daha "thunderbolta" gitme. yeter!
holy : hayır gitcem abi yeaa!
kardeş : anneye abi denmez gerzek! 

aklım almıyor yemin ediyorum. korkuyorum artık bu ülkede yaşamaktan. din kavgası, mezhep kavgası, babaların kızlarına tacizi ve tecavüzleri. minicik kızlara köy yerinde gençlerin tecavüz etmesi, "şeriat gelecek, laiklik elden gidiyor" diyenlerin her bir haltı yemesi, tam tersi durumdakilerin de her bir haltı yemesi, haksızlık, her güne bir kötü haber, polisin doğmamış bebeği öldürüp "aslında o polis mağdurdur" diyenlerin olması...

offffffffffffffffffffffff!

ben de hala burada "ayyy napcam ben böhühühüh" diye ağlayayım.
ara sıra tabi ki de duygusal bunalımlara girip çıkacağım, yolunu gözlediğim biri olacak ama bu kadar şeyin içinde de "yol beklemek, gözlemek" saçma geliyor.

........

bir kedi olarak

kediler her ne kadar onlara "nankör" de dense nankör olmayan hayvanlardır. az bir zaman önce ha ağladı ha ağlayacak "bir kedi" bile gördüğümü söyleyebilirim. yufka yüreğimin dayanamaması üzerine şımarttım da birazcık onu.

sanıyorum bu, o kediyi son şımartışım oldu.

şimdi gözü kapıdadır eminim benim gibi. yani benim gözüm kendi kapımızda değil. kendi kapımızdan içeri girecek insanların toplamı, o kedinin kendi kapısından girecek insanın toplamıyla bir değil. doğal olarak ortada bir tutarsızlık, bir dengesizlik var. dengesizlikten ve tutarsızlıktan nefret eden biri olarak dengeli ve mutlu, huzurlu hayatlar diliyorum.

artık profiterol de yemiyorum.
belli bir süre kadar da yiyemem sanıyorum.

"nearly worn 
kneeling like a supplicant 
darkened skin 
afraid to see
radiate 
open lips 
keep smiling for me "

6 yorum:

Adsız dedi ki...

o sevgilileri vuran psikopat şerefsiniz tekiymiş, ben bunun tekrar olabileceğine inanmak istemiyorum, sen benim kedi mi gördün mü? bi bak bakalım nankör mü değil mi:))))

Holy Go-Nightly dedi ki...

görmedim ama görmek isterim. kedileri çok seviyorum :)

böyle durumlar olmaya devam edecek ne yazık ki..

MERY DAIMON dedi ki...

Kedişleri de çok severim, Evrensel birlikçiyim.. Herkesi severim, öperim hepsi değerlidir..Herşey olması gerektiği gibidir hayatta! Koca diye yakındın sen yine farketmedik sanma! :D

Holy Go-Nightly dedi ki...

:) mery sen var ya sen :))

deeptone dedi ki...

holy. yorumda sana şu olayı yazmıştım. ama yazacağını bilmeliydim.

bunun dışında, hep kedi olarak kal.
akıllı ve duyarlı kedisin sen.

Holy Go-Nightly dedi ki...

deep :) şimdi okudum kendi blogundaki yorumunu. böle konularda duyarsız olmamak elde değil..

bunun dışında evet mırmırmır
hep kediyim :))