25 Aralık 2010 Cumartesi

ilişki mi? yerin dibine!

dün gece 500 day of summer'ı nihayet izledim. ıssız adam'ın ıssız madam versiyonu olmuş. (ıssız madam senden çaldım bunu :)

kızımız summer ile oğlumuz -çok çok çok tatlı- tom aynı iş yerinde çalışıyor ve tomcumuz hoşlanmaya başlıyor summer'dan. bir gece tom'un arkadaşı "senden hoşlanıyor" deyince ipler kopuyor. bunlar öpüşüp koklaşmaya başlıyor. ama summer ne diyor biliyor musunuz cano canlar?

-ben bir ilişki yaşamak istemiyorum.

bizim -çok çok çok tatlı- tom salağımız "ok" diyor. iyi bok yiyor. ama gel zaman git zaman tom aşık oluyor ve summer ile konuşmak istiyor "biz neyiz?" diye. summer kaçamak cevaplar veriyor, sonra ilişkileri bir güzel bir kötü halde devam ediyor. en sonunda tom depresyona giriyor ve........

gidiniz izleyiniz..

filme bakınca, bugüne kadar diğer filmlerde ki çok bariz örneğidir bunun ıssız adam, hep heriflerin "bağlanma korkusu" işlenmişti. ilk defa bir filmde bir kadında bunu göstermeleri ve kadının değişmemesi benim çok hoşuma gitti. sanıyorum rotamı saf frijittten korkunç summer'a doğru çevirmem gerekiyor.

bu bağlanma korkusu nasıl bir şey? yani iyi, seviş, öpüş, koklaş sonra gel "ben korkuyorum". e bunları yaparken kullanıyorsun sen karşındaki kişiyi. one night stand mode on gezinmelerini salık veriyorum böyle kişilere. karşına tom, ada gibi insanlar çıkabilir. karşındakinin duygularını düşünmen ve ona göre hareket etmen gerekiyor.

ve şu da bir gerçek ki summer gibi asla olamam. yapamam. hele hele karşımda tom gibi biri varken. bak, ada bile demiyorum. ada biraz kaprisliydi sanki.

neyse, ilişki konusunu kim çözmüş ki ben çözeyim. kadınların yarısıyla erkeklerin yarısı aynı fikre sahip oldukları ve birbirlerinden sürekli kaçtıkları için bazılarımızın hala daha sevgilileri yok. araya askerlik, yurt dışı eğitimi vs. şeyler de girince durum daha da boktanlaşıyor.

ilişki konusuna ne kadar düz baktım. hey allahım!

ama bugüne kadar yaşadığım ilişkiler genelde böyle gibiydi. "ya sorun sen de değil ben de"
"olmuyor işte görüyosun!"

ebenin ki!

o zaman salya sümük ağladığım günler aklıma geldikçe çıldırıyorum. suratına tükürüp kaçmam gerekiyordu halbuse. diyorum ya benden ne summer ne de alper olur.

şişman, ağlak ve bekar olarak ömrümün sonuna kadar yaşayacağım sanırım :/

10 yorum:

Beelzebub* dedi ki...

hahaha güldürdün beni öyle olmayacak tabiki :) sen inandığının uğrunda ilerlediğin için onlarla bir ilişki istemiyorsun. bir gün inandığın gelecek ve mutlu sooon :)

benim hala umudum var dedi ki...

kaç-kovala oyunlarından yılmak galiba bunun adı.. Kaçtım kovaladılar, kaçtı kovaladım.. aşk yok aşk.. Aşk sadece kovalayanda olunca, saçma sapan bir oyuna dönüşüyor ilişkiler..
bizler kalbini beynine sat-a-mayan tipler olarak ahanda yalnız ölücez işte buraya yazıyorum:)

Adsız dedi ki...

Holy holy holy... bukadar karamsar bakma hayatına bence gayet başarılı bir hayatın var. Hem şişman ama yüzü güzel derler sanada takıldığım noktaya bak.

Holy Go-Nightly dedi ki...

@miray yaşayıp göreceğim :)) umarım dediğin gibi olur. ama hep aynı kişiler rastladığı için korkuyorum :/

@b.h.u.v umarım dediğimiz gibi olmaz. miray'ın dediği gibi olur :)

@anonimcim :) teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

anonimcim ben oluyorum sanırım:)sevdım bu ismi..sen bahsedince dun izledim ben filmi hoş zaman gecirdim...ama eksik olan bişide yok degildi ne oldugunu bulamadım ama bişi eksikti işte sence neydı eksik olan

Holy Go-Nightly dedi ki...

sen benim tanıdığım anonimcimsin

di mi :))

summerda aşk
tomda özgüven eksikti.

ben başka bişi bulamadım. ya da kafamda sürekli "a...na etcem erkek milleti! summer geliyo savulunnn!" diye düşünceler geçtiği için yakalayamadım :)

neydi sence peki?

Adsız dedi ki...

aaaaaaa tesadüfün böylesi, ıssız adam madam derken anladık ki ıssızmışız çoğumuz, ama bunu tercih etmediğimiz halde ıssız mışız da kendimizi kandırmışız. yaşasın o zaman beraberlikler

Holy Go-Nightly dedi ki...

yok ben ıssız değilim de ıssız olanlara ithafen yazdım :) sabah bunu yazcam diye uyandım, bir de baktım senin de bugünkü konun bu :)

uyumuycam dedi ki...

Ne aglamistim o filmde, bana noluyosa..

Holy Go-Nightly dedi ki...

kendini tom gibi hissetmişsindir :) ben niye ağlamadım hiç :/