15 Aralık 2010 Çarşamba

star wars'un öyle bir geçmesi

toparlanma ve eski yaşamıma dönme çalışmalarım devam ediyor.

dark side'a geçmiş mete
bu sabah minibüste bir amca, abi ya da her neyse bir adam gördüm. adam resmen dark side'a geçmiş gibiydi. kafasında kapşonu, gözler sinirli ve kısıktı. biraz da uykuluydu. "oha lan galaksi değiştirdim sanıyorum ve şu anda star wars'tayım" diye düşündüm bir an. dudaklarımın bembeyaz ve ortasından bir şerit geçtiğini hayal ettim. kendimi prenses leila gibi hissettim. sonra bunu buraya yazarken ve şu yanda görmekte olduğunuz resmi ararken aslında bu star wars karakterinin "öyle bir geçer zaman ki"de ki mete'ye benzediğini fark ettim. dublörü olsa bu kadar benzemedi. ahahah hay benim aklım ikizi diyecektim!

öyle bir geçer zaman ki, bir çoğuna göre duygu sömürüsü yapan ve minik osman'ı da bu sömürüye katan bir dizi. bir çoğuna göre de eşsiz, harikulade! hem oyunculuk hem de dönem ve konu olarak güzel bir dizi. her salı aksatmadan izliyorum. televizyonda izlediğim tek şey olduğunu söyleyebilirim.

abartılan yanları var tabii ama hangi dizinin abartılmayan tarafı yok ki?

yani bir ezel'de ya da behzat ç.'de yok mu hiç abartı? bakın bunları izlemiyorum bile. sözlükten ve gazetelerden takip ettiğim kadarı ile biliyorum.

"dostum hiç kurtlar vadisi demedin ve şimdi ayıp ettin işte!" diyenleriniz için kurtlar vadisi'nin benim için olan ehem ve önemini bildirmekten kıvanç ve şeref duyarım. o öyle bir dizi ki ilk başlarda "ohannesburger" deyip izliyorduk. çünkü işler mafyadan derin devlete, oradan masonlara kadar uzanmıştı. hem masalsı, hem kavga, hem öldürme falan filan.. yuhh harika!

çok yakında devlet sırlarını falan da verirler diye izlemeye devam ettim, ettim, ettim. en sonunda elif öldü ve ağladım. tüm ev ahalisinin gözü önünde.
-ühühühüh ya ben de böyle ölürsem! söyleyin sevdiğime yanımda olsun hep! ühühühhüh...
-holy ne kadar aptalsın...

sonra kurtlar vadisi'nin de bokunu çıkardılar. haklarını yemeyelim şimdi. zaten bir dizi ne kadar uzarsa o kadar boku çıkıyor.

umarım öyle bir geçer zaman ki'nin boku falan çıkmaz. yoksa hem ben hem de babaannem küfür ederiz!
..........

öldürülen ermeni - hristiyan genç kız ve türk - müslüman genç çocuğun müslüman ve türk dayısı "bundan 70 sene önce zekeriyalar da hristiyandı" demiş. amcacım, iş işten geçmiş, iki tane genç fidan gitmiş öbür dünyaya. daha neyin hesabını yapıyorsun ve böyle bir demeç veriyorsun? zaten 19 ocak yaklaşıyor bir de ondan önce böyle bir cinayetin işlenmesi tam gündeme yaraşır cinsten oldu.

zaten türkiye'nin %10 gerçek türk. geri kalanı asimile edilmiş ya da kırma. hatta başbakan, eşi, cumhurbaşkanı bile özbe öz türk değil. padişahların eşleri hiç türk değildi. türkiye türklerin mi peki?

sonuç itibariyle bundan 70 sene öncesi de 70 sene sonrasında da hiç birşey değişmeyecek. yine müslümanla hristiyan evlenemeyecek hatta anneler çocuklarının ermeni arkadaşları için "offf ermeni mi?" diyecekler.

ben istemezdim ama bunlar olacak. hiç bir zaman kardeşlik, beraberlik ve huzur içinde olamayacağız.

belki üstümüzden bir kuş geçer,
kanadından bir tüy düşer
iner döne döne gökyüzünden...

işte belki o gün..

içinizi karartmak istemezdim sabah sabah ama bu böyle..

7 yorum:

Adsız dedi ki...

ne kadar cesıtlı bır yazı olmus :)
Dizilere bende cok takılıyorum ve kesınlıkle star wars abiyi merak ettım :)

Holy Go-Nightly dedi ki...

aslında daha da yazacaktım ama yuh artık çorba olmuş dedim :))
öle bir geçer zaman ki deki mete star warstaki bişi karakterine benzemiyo mu?

Lacrymosa dedi ki...

mete'yi anakin skywalker gibi harika bi şeye benzetmeni eshefle kınıyorum...

deeptone dedi ki...

hepimiz aslında matrixteyiz :)

zeitgeist. izle bak. izlemediysen.

Holy Go-Nightly dedi ki...

@lacry di mi lan ananin skywalker dı bu herif! vay anasını nası da unuttum! eheheh benziyolla bence

@deep zeitgeist i az biraz izledim. tamamını izleyebilmek için sakin olmalıyım. hemen herşeye inanan biriyim. yani bazı zamanlar

erdalcakir dedi ki...

"Öyle bir geçer zaman ki" de bence abartılı bir yan göremiyorum. Her insanın düşebileceği durumları mükemmel oyunculuk yetenekleri ile gösteriyorlar. Özellikle "Mete" karakterini oynayan arkadaş müthiş. Hatılarsanız bu çocuk Turkcell reklamında da oynamıştı ve oyunculuğunu orada da gösteriyordu. Ama dediğin gibi, umarım fazla uzatmazlar...
Ülkemizde sadece müslüman-hristiyan sorunu yok. Müslümanlar içinde Alevi-Sünni sorunuda var. Düşünüyorum ki bu sorun toplulumumuzun bakış açısından kaynaklanıyor. Eğitim olmazsa yaşanan olaylarda hiçbir değişim olmaz.

Holy Go-Nightly dedi ki...

erdal bey, "abartılan yanları var" diyenlerdenim. bunun aynısını hatırla sevgili de, bu kalp seni unutur mu'da da gördük. sağ - sol kapışmasında doğrusu savaşında hep sol tarafı iyi göstermek bir abartıdır bana göre. tarafsız bakamıyor senaristler. bakın ben "solcular kötüdür, sağcılar hele hele ülkücüler harikadır" demiyorum. birazcık abartı var.

mete'nin turkcell reklamında oynadığını ben hiç bilmiyodum :)

şimdi toplumumuzun bakış açısıyla ilgili bi yazı daha yazacaktım. bence toplumumuzun bakış açısından ziyade güdülen koyunlar olduğumuz için "böyle bakacaksınız" deniliyor ve biz de "böyle" bakıyoruz. arada tersten bakanlar var. onların da bebekleri polisler tarafından hiç doğmadan öldürülüyor. ya da işkenceye maruz kalıyorlar.
ülkede, sesi fazla çıkan katlediliyor..