31 Ocak 2011 Pazartesi

surname 2010daki inanılmaz bişiyler

kültür ve sanatla haşır ve de neşir olduğum için her haftasonu çeşitli etkinliklerin içinde buluyorum kendimi! 

dün, öğleden sonra belediye tiyatrosunda gösterilen "surname 2010" adlı oyunu izledim. konusu okuduğum zaman hoşuma gitmişti. hatta fotoğraflarına falan bakınca "evet işte aradığım oyun bu!" demiştim :P. sürekli bir arayış içindeyim değil mi? 

bir güzel gittik, oyun başladı. davullu, zurnalı, eski istanbul'dan esintilerin içinde bulduk kendimizi. görselliği, kostümleri ile çok güzel bir oyundu. 

yalnız,

ne yazık ki konu olarak elle tutulur bir yanı yok. tek perdelik (buna daha önceden dikkat etmemiştim) bir oyundu ve 1,5 saat sürüyor. sühendan adlı bir kadına eşi tarafından yazılan bir surnameyi anlatıyor. sühendan, eşi öldükten 5 sene sonra buluyor defteri ve bir anda kendini yazılanların içinde buluyor. 

arada istanbulbazlar adı verilmiş olan, günümüz istanbullularına yer verilmesi güzel bir detaydı. istanbul'da yaşayanların sıkıntılarını, görmemişliklerini ve korkularını başarıyla canlandırmışlar. 

işte böyle.. 
bu arada.. 
sallandık mı?

4 yorum:

Adsız dedi ki...

valla azizim biz oyunun kötüsüne bile razıyız ama nerdeeee, şimdi istanbulda olmak vardı anasını avradını :)

Holy Go-Nightly dedi ki...

:) darısı başınıza

uyumuycam dedi ki...

pek beğenmemen iyi olmamış ama denemen bile güzel...1 yıl olmustur konuyla ilgili parmağımı bile kıpırdatmayakı..

Holy Go-Nightly dedi ki...

eğer konu biraz daha farklı işlenseydi, biraz daha ilgi çekici olsaydı eminim çok çok güzel bir oyun izledim diye yazardım şuraya.

:) sana bi süprüz yapalım o zaman