24 Eylül 2010 Cuma

el hubb der siyah kuğu


7 kocalı hürmüz filminin 1971 yılında çekilmişini on bin kere izlemişimdir. seviyorum eski türk filmlerini, o farklı ambiyansı. sonra, ayten gökçer tarafından canlandırılan haliyle tiyatro oyununu da izledim. ayten gökçer gibi ağırbaşlı bir kadına hürmüz rolünü pek yakıştıramamıştım. o kadar fingir fingir bir kadın değil çünkü.

yıllar yıllar sonra, nurgül yeşilçay tarafından canlandırıldı hürmüzcük. cuk oturmuş tek kelimeyle. şımarık, tatmin olmayan, gözü yükseklerde, fingirdek bir hürmüz'ü izledik.

bu sefer "tanrım" şarkısından başka şarkıları da dinledik filmde. bunlardan bir tanesi "el hubb".
"it's raining man" adlı naçizane şarkının türkçesi gibi bir şey. ama çok keyifli. ve çekim yasasını da çalıştırıyor gibi. hem bir şükür, hem de çokça istek var şarkıda.

gülse birsel'in seslendirmesi ve danslarla da tadından yenmeyecek hale gelmiş. valla ne yalan söyleyeyim onlar gibi dans etmek için sürekli aynı sahneyi izleyip izleyip duruyorum. ama dans özürlü bir odun olduğum için kalas misali savruluyorum oradan oraya.

bu arada el hubb'un anlamı muhabbet, karşılıksız sevmek demekmiş.

............

geliyoruz bir kitap tanıt dünyalar senin olsun adlı bölümümüze. (en azından benim için öyle cano canlar)

hannah ve son osmanlılar - nine moati : bu kitabı te ne zaman önce almıştım d&r'dan. fiyatı bayağı uygundu. herkes okusun diye bir kampanya vardı sanıyorum. konumuz, kitabımızın isminden de anlaşılacağı gibi osmanlı devleti'nin son zamanlarını kapsıyor yine hannah isminden de anlaşılacağı üzere yahudilerle ilgili bir kitap.

ve ve ve....
requiem for a dream, the fountain'ın yönetmeni darren aronofsky'dan
yine harika bir film...
bu aralık..
gördüğünüz tüm kuğuları O sanacaksınız...
natalie portman...
black swan....
coming soon...

fragmanını izlemeden, konusunu anlamadan sadece imdb'de fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla izlemek için can attığım filmlerden bir tanesi. gelsin artık şu aralık yeaaa..
fragmanını izlerken de aklıma massive attack'ın butterfly caught klibi aklıma geldi. öyle bir çağrıştı.

veeee colin firth..
o endamlı ve karizmatik adamdan bir film daha geliyor :
the king's speech!!!!
bu filmi de heyecanla bekliyoruz. eheheh valla colin firth'e aşık değilim. :P yalnızca fazla ilgimi çekiyor o kadar.

bu günlük notlarım bu kadar cano canlar..

1 yorum: