22 Kasım 2010 Pazartesi

bu kadın sabah sabah neden gülüyor?

9 günlük -uyku- tatilimin arkasından sabahın kör vakti kalkıp işe gelmek nasıl bir mutluluktu benim için sizlere anlatamam. tüm tatil boyunca uyuyup, temizlik yapmak, kardeşimin atıklarını toplamak, locla fazla haşır neşir olmak, bulaşık yıkamayı hakikaten terapiden saymak, bayram tebriklerine, telefonlarına cevap yazmak ya da cevap vermek, tüm bunlardan geri kalan kısımda pc karşısında ya ferhan şensoy ya da bridget jones'u sar baştan onbininci kez izlemek.....

felaket yoruldum.

işte bile bu kadar yorulmuyordum. tamam tamam, bizler yeni nesil genç kadınlar, kariyer peşinde koşup, çocuk doğurmaktan tiksinen ve hatta çocuklara tahammül edemeyen, 30 yaş bunalımına erken giren, ne kariyerden ne de evlilik aşkından vazgeçemeyen, yemek pişirmesini, temizlik yapmasın, ütü yapmasını kısacası ev işlerinden anlamayan, anlamak istemeyen, "evlenince temizlikçi tutcam" diye bas bas bağıran bir nesiliz.

en azından benim çevremdekiler böyle.

çevremdekilerin dışında yine çevremde olup bu güruhtan olmayan, felaket derecede türk kızı olan kızlarımız da yok değil. bunları zaten onbin kere anlatmışımdır. artık öyle ıncık cıncık ettim ki etmeseydim içimde kalırdı gayet tabi.

bridget jones'u yüzbin kez izlememden ötürü artık repliklerini (hem de ingilizce :P), tavırlarını falan beynime kodlamış bulunmaktayım. hatta bu sabah, her sabah geçtiğim köprünün üstünden geçerken -ki fularımda vardı onun gibi boynumda :)- onun gibi salak salak gülümsüyordum. ama ne halt yemeye gülüyordum işte onu bilmiyorum. yani sabahlara kadar kimseyle beraber değildim, bir sevgilim bile yok (ühühühüh), 9 günlük tatil yormuş beni, bir tek cumartesi günü eğlenebildim.

eeeeeeee?

niye gülüyorsun sabahın kör vakti manyak kadın?!?!?!?!

inanın cevab veremedim. beni mutlu eden birşeyler mi var yoksa? ehihihihihih bilmem :)

aslında yokla var arası. yani artık bazı konulara çokça farklı yaklaşabiliyorum. pek olgunlaştım. zırlamadan da bir şeyleri yoluna sokabiliyor kadın kısmısı, nisa taifesi. ama yok. kadınlar sürekli duygu sömürüsü yaparak bir şeyleri elde eden varlıklardır. sürekli "peki hayatım" diyerek de elde edebilirler istediklerini.
-üstüne düşmeyeceksin ki o iş olacak ;)

ehehehe zeka küpü seni.

anlayamadığım çok nokta var. zaten bir boku da tam anlayabilsem eminim o gün nobel falan alacağım. neyse, kadınlar durmadan hemcinslerine akıl verip dururlar. ben niyeyse onlara çok fazla güvenemiyorum. yani arada çok çekememezlik oluyor sizlerin de bildiği üzere. ben, akıl verirken düşünüyorum :
-ya yanlış anlıyorsa beni?

evet, cidden düşünüyorum. ve bir başkası bana akıl verirken yine düşünüyorum.
-ya beni yolumdan saptırmaya çalışıyorsa?

çok şizofrenik değil mi? ama düşünüyorum ne yapayım? güven duygum tatmin olamıyor ne yazık ki. boşuna mı demişler "babana bile güvenmeyeceksin" diye. ben bu devirde babama güvenmezken, iki üç senedir arkadaşım olduğunu hatta ve hatta dostum olduğunu iddia edip "bana güvenebilirsin" diyen hemcinslerime sırlarımı ifşa edip, bir de üstüne akıl alacağım, öyle mi?

bir kaç kişi haricinde -ki onlar da bu yazıyı okuyunca anlayacaklar kendilerini- "eheheh evet evet, öyle" deyip geçiştiririm çoğunu. ne bileyim, çok iki yüzlü kadın var çevremde. hem ikiyüzlü hem de çok tehlikeli. o yüzden çenemi tutup, götümün üstüne oturmak en mantıklısı. ama şu var, neyse ki içim de bir dışımda bir. o içimin görüntüsü yüzüme yansımış. nurlanmış bir suratım var.

kova burcuyum ve ukalayım. yazın bunu bir kenara. sonra arkamdan holy şöyle, holy böyle diyen olursa alnını karışlarım :/

4 yorum:

zey0zey dedi ki...

ahhhh ! şu sıralar sebepsizde olsa gülebilsem, neden gülüyorum diye düşünsem ama yine gülebilsem ne iyi gelirdi bana ve "yeter artık asma şu suratını cemişgecekli" diyen dostlarımıda güler yüzümle mutlu edebilsem =(

Holy Go-Nightly dedi ki...

sebepsizce gülmek o kadar komik oluyo ki zeycik :))) ben de altı ay kadar önce senin gibiydim ama işte değişebiliyo herşey bi anda :))

Melike dedi ki...

ah bir de o gülücüğe alınan insanlar var :) sokakta rahat rahat gülmek de zor azizem :P
kova burcu kadınını bilirim, uuv beybi! :)

Holy Go-Nightly dedi ki...

azizem valla insanlar deli gözüynen bakıyorlar ama umrum mu? nayır :) böyle bi tebessüm falan
allahım sana geliyorum!!!