3 Kasım 2010 Çarşamba

qualcuno ti ha gia detto che tu sei la ragazza piu bella del mondo?

işim gereği sıkça ve zorla telefonda ingilizce ve rusça konuşmaya çalışıyorum. "ni tu, çerez pol çisa x!" gibi belirli kalıpları öğrendim mesela rusça'da. bunlar yeterli oluyor benim için ama karşı taraf bakıyor bu hatun biliyor rusçayı, dayıyor isteklerini. en sonunda artık "du yu sipik ingliş?" deyip olaya son nokta koymayı amaçlarken "net" deyip olaya son noktayı karşı taraf koyuyor. 

ingilizceyi her ne kadar fluently olarak konuşamasam da en azından anlıyorum. anlıyorum ama konuşamıyorum yaa :( klişe bir kadınım ben. klişelerle örülü yaşamımda yine klişe bir şekilde biriyle tanışıp, klişe bir şekilde evlenip, klişe şekilde çocuk büyütüp, klişe şekilde kadın günlerine katılıp, klişe şekilde öbür dünyaya gitmeyi planlıyorum. klişe kadın konusuna inceden değindikten sonra vermek istediğim doğrusu yazmak istediğim şu : karşı tarafla konuşurken bazen utanırdım kendimden. "ulan, iki sene ingilizce kursuna gittin, hocaların "istesen kitap bile yazarsın" dediler, şimdi bu güvensizlik ve iki de bir çıkardığın "eee, üüü, hııı" sesleri niye?" diye düşünüyor ve utanıyordum. sonra fark ettim ki karşı taraf da iyi konuşamıyor, hata üstüne hata yapıyor. konuşma esnasında çok pis hata yakalarım, affetmem. bunu kendi patronumda çok iyi gözlemleyebiliyorum. ayaklı türkçe imla kılavuzluğundan ayaklı ingilizce - türkçe imla kılavuzu haline geldim. kılavuzdan çok aslında çevremdekiler kıl olduğumu düşünüyorlar. konuşmalarına feci şekilde karışıyormuşum. ben iyi türkçe konuştuğumu hatta yazdığımı düşünmüyorum ama niyeyse yanlış bir telaffuz ya da yanlış bir ses duyduğum vakit doğrusunu söylüyorum ve rahatlıyorum. insanını içindekileri boşaltması inanın harika bir şey. bana yapılsa niye yaptın diye yargılamam, dövmem kimseyi :P 

ferzan özpetek filmlerini izlememle "italyanca aşk başkadır" diye düşüncelere gark oldum. italyan erkeklerinin yakışıklılığı hak yemez, su götürmez bir gerçek. hani diyorlar ya türk erkekleri; rus kızları gelsin türk kızları gitsin diye. bence evladım, siz gidin rusya'ya, bizde italya'dan erkek gibi erkek ithal edelim. italyanca - türkçe konuşur anlaşır gideriz kendi aramızda. hem her kadın bir dil öğrenmiş olur. hani yine türk erkekleri diyorlar ya "dil dile değmeden dil öğrenilmez" diye, bak sayelerinde yepyeni bir dil de öğrenmiş olacağız. valla babamız, kardeşimiz, eski sevgililerimiz diye demiyorum ama türk erkeklerinin hepsi çok zeki be! sayelerinde harika kocalara, harika bir yaşama sahip olacağız.


ne yani, siz dalga falan geçtiğimi mi düşünüyorsunuz? hiç de dalga geçmiyorum. bu iş böyle abicim. adamlar suratımıza karşı resmen "s.....rip gidiniz" diyorlar ve biz hala sırıtıyoruz. tatil köylerinde rus hatunların oralarına buralarına bakarken yakaladığımız halde sesimizi çıkarmıyoruz. hatta bazıları var ki kadınların peşlerinden ülkelerine kadar gidebiliyorlar. ee sonra? sonrası var mı sizce? türk erkeği tanışmak ister, sevişmek ister. her erkek bunu ister ama hiç duymuyoruz yurtdışına çıkan kızın peşinden gelen yabancı erkekleri. neyse, kocayı bulana kadar feminist kalacağıma söz verdiğim için yazıyorum bunları =) yoksa işim olmaz hiç. aman çok da tın!!!!


........


thunderbolt
bak bu konuyu seninle irdelemem lazım. ya bu erkekler çok üç kağıtçı, çıkarları için herşeyleri yapabilecek kapasitede insanlar. bir de kadınlara "şeytan" demiyorlar mı? uffffffff bunu diyen herifin tam burnunun ortasına bir tane çarpmak istiyorum. 


erkek aldatırsa "bi kereden bişi olmaz" kadın aldatırsa "orospu" oluyor. ne farkımız var? bir kadını aldatmak erkeğin şanına yakışır bir şey mi? aldatan erkeklere taç mı takıyorlar? 


bir de şuna hasta oluyorum. her sevgilisinden bir kere isteyen herif, evleneceği kadının bakire olmasını istiyor yaa.. ulan davar, o zaman her sevgilinle yatma! aptallık yapıyorsun farkında değilsin. neden aptallık yaptığını da söylemiyeceğim sana. this is a secret çünkü :) bak, kadınlara şeytan diyenlere vurasım geliyor ama hakkaten şeytanız be thunderbolt, hakikaten :)


öptüm seni...
holy 

6 yorum:

springoss dedi ki...

mikemmel bir yazı mirim, eline diline damağına sağlık ;)

velhasıl, türk erkeklerinden bir cacık olmazzz! kafaları sadece küçücük bir deliğe takılmış kalmış, başka da bir bok bildikleri söyledikleri yok şu fani dünyada! çok acıyorum kendilerine, çokk!!

sözüm meclisten dışarı, istisnalar tabiki vardır. varsa şurada yazanlara uymayan istisna mübarek erkekler, candır hepsi can!

Holy Go-Nightly dedi ki...

o istisnalara ben mark darcy diyorum :)))

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

O yüzden bu yaşa kadar neyse artık ama sevgilimin bakire olmasını istiorum ki ben de öyleyim. Bi erkek olarak zor bulmak artık. Bakirelik derken tümden bakirelik lazım. Afedersiniz ama sadece zarla olmuyo. Kız kalmadı artık.

Holy Go-Nightly dedi ki...

yok yok kız var ben eminim :)

coneva dedi ki...

:)) yazını çok eğlenerek okudum ve birçok yorumuna da katılıyorum. ben de bu aralar pasaportumu aldım 2011' e moskova da girme planları yapıyordum :))

güzel blogunu da rss' e ekliyorum hemşehrim :)

Holy Go-Nightly dedi ki...

coneva hemşom şimdi gördüm yorumunu :(