18 Ekim 2010 Pazartesi

kadınlarda pause düğmesi niye yok?

kadınların çoğu kendilerini dünyanın 8. harikası sanabilirler. ya da kendilerini prenses di ile bir tutabilirler. kendi kümesinde hükümdarlığını sağlamışsa her yeri kendi kümesi sanıp hemafrodit bir tavuk olarak yaşarlar. bu iş çoğu yerde böyledir. 

özellikle iş yeri onlar için bulunmaz nimettir. eğer biraz dişliyse, biraz geveze ise ve çenesiyle insanları bezdiriyorsa o  zaman tamam. hemafrodit tavuğumuz gıdaklamaz adeta kendini yırtar. yumurtladığı kokuşmuş yumurtaları kafanıza kafanıza fırlatır. 

bazısı iyi niyetli, bazısı kötü niyetlidir. kimi çaktırmadan sağlamaya çalışır altında sandığı çalışanlarına bu hükümdarlığını, kimi açıkça yapar. 

böyle çirkef kadınlara karşı siz sadece susarsınız. haklı da olsanız susarsınız. çünkü onlar çirkefin önde gidenidir. anca yanınıza gelip onu bunu şikayet ederler. hep kendileri haklıdır. karışmak istemediğiniz halde susmaya devam edersiniz. aranızda bir husumet yoktur ama sıkılırsınız da bir taraftan konuşmalarından. sadece dudak büzüp "he öyle mi? canım boşver" falan dersiniz. ama o susmaz. 

bir gün gelir ve çirkef iş kadınımız size sataşır. niye? çünkü her çiçekten bal almıştır, bir siz kalmışsınızdır. susarsınız ilkten, o konuşur. artık sizin sabrınızın taştığı andır. ağzınıza gelen her şeyi, tüm düşündüklerinizi sıralamaya, hatta taramalı tüfek gibi saydırmaya başlarsınız...

aman Tanrım! kadınımız şoklardadır! yine o haklıdır, siz terbiyesiz olursunuz. çamur gibidir. fukara sümüğü gibidir. bir bulaşınca bir daha asla bırakmaz sizi. kendilerini afedersiniz bir bok sanırlar. arkanızdan konuşurlar, yetmez mail atarlar. 

yine en iyisi susmaktır sizin için. çünkü bunlar siz sustuğunuz zaman yara alırlar. hiç ilgilenmeyin. ilgisizlik, sataşamamak canından bezdirir onu. 

..........
thunderbolt,

galiba hemcinslerimin çoğundan nefret ediyorum. çünkü kendilerini fasulye gibi nimetten sayıyorlar. herşeyin en iyisini kendilerinin bildiklerini düşünüyorlar. bence yanlış. ben böyle değilim. herşeyin en iyisini benim bilmeme olanak var mı? sadece fikir veririm karşımdakine, yaparsa ne ala yapmazsa pekala. bana ne. anası değilim babası değilim. 

bunlar kompleksli insanlar tahminim. sonradan bazı şeyleri elde etmenin verdiği güçle yapmaya çalışıyorlar. konuşuyorlar ve hiç susmuyorlar. hasta bunlar bence? 

hani diyor ya bir şarkıda mı türküde mi ne;
"o kurnadan bu kurnaya çirkef sıçramış" heh işte tam onlar için bu şarkı :) 

holy witch.. 

Hiç yorum yok: