11 Ekim 2010 Pazartesi

evlenme meraklısı kızdaki ben başardım bakışı

işte kıl olduğum kız tipi. 

evlilik neyin göstergesi? evlenenler level mi atlıyor çok merak ediyorum. çoluk çocuğa karışmak, sorumluluk almak  herkese zor geliyor. hatta bu kızlara dahi. ama diğer yandan da evlenmek için can atıyorlar. yani böyle bir şımarıklık seziyorum. sanki 30'una kadar evlenmeyen kız evde kalıyor. hele de bu zamanda!

"ay aslında tüm çeyizlerim tamam da ne biliyim, yine de bir korku var"

hadi güzelim hadi, yemezler. için içini yiyor işte evlenmek için. "ne kadar uzarsa o kadar cebime kalır" desen de inanmıyorum sana. yani bu sevgilisine duyduğu aşktan falan kaynaklanmıyor, onunla bir ömür geçirmek değil. tamamiyle mahalle baskısı denilen şeyden ya da anneden kaynaklanan şeyden de şey olabilir. biraz daha açıcak olur isek;

nice anneler var kızlarını evermeye meraklı. "ne zaman evleniyorsun, bak yaşıtın şadiye'nin kızı var, sen daha tut şeyini otur" falan diyorlar. kızı bulamazsa kendisi oraya buraya haber salıyor, çok hünerli, çok marifetlidir benim kızım diye. kızının yaptığı dantelaları falan gösterir ona buna, cümle aleme. kızların çabucak evlenmek istemelerindeki önemli faktörlerden biri.

mahalle baskısı denilen konu ise, mahallenin yaşlıları, çekirdek çitleyen karıları, komşu teyzeleri, hacıları ve hocaları tarafından "bu saatte eve gelinmez ki, hem de erkek arkadaşı bırakıyor, cık cık cık" diye yapılan baskıdır. tüm bu dedikoduları duyan kızın ebeveynleri "ya evlen ya terk et" laflarıyla kızlarının ve damat adaylarının canından bezdirecek duruma getirerek evlenme hadisesini gerçekleştirirler. 

neyse, öyle ya da böyle evlenme meraklısı kızımızın artık evlenme hazırlıklarının son demlerinde bekar arkadaşlarına tüm olanları anlatırken ki bakışları tiksindiricidir. "aahahahahah ben buldum evleniyorum, sen daha otur" bakışıdır bu. neyine imrendirmek ister ki sanki. çok matah bir şey mi evlilik? evlilik kumardan başka hiçbir şey değil. sorumluluk almak, boklu bez değiştirmek, haftanın iki günü kocanla yatmak bu kadar mı zevkli? ev ev değil lunapark, disneyland mübarek! çok eğlenmek istiyorsam hobilerimle yaşarım olur biter.. 

aha, bu kızların hobileri sadece bulaşık yıkayıp, temizlik yapmak ve dantel işlemek. bu kadar. 

.........

ya thunderbolt,

sen bilirsin evlenmek zevkli bir şey mi? iki kere evlenmişsin ya. demek ki zevkli :) ama bence olucaksa bir kişiyle olsun ömür boyu olsun. öyle değil mi? 

ben ney çalmayı öğrenmeden evlenmek istemiyorum. bazen diyorum ki, evlilik ne işe yarıyor? çocukları da sevmiyorum. yapamayacağıma inandığım şeyler de var zaten. 

bilmiyorum.. zamanı gelince bunların hepsine "he evet, yaparım" da diyebilirim.

herşey sürpriz.. herşey olasılık anasını satiyim.. 

öptüm
mübarek cadı 

10 yorum:

Dallama Blogger dedi ki...

çok bayık muhabbetler değil mi... aman dikkat gün gelir depreşirsin olmak istemediğin olursun (hiçte sevmem böyle diyenleri ama yazdık artık)

springoss dedi ki...

ya ben haftada 2 gün kocayla yatmak kısmını anlamadım mirim. açar mısınız biraz? hergün aynı yatakta yatılmıyomuydu o kocayla? yatmaktan kasıt başka bişeyse eğer, yine de haftada 2 gün az değil mi be hocam! :) neyse sustum tamam. öptüm bay :P :)

Holy Go-Nightly dedi ki...

en ciddi zamanımda bile o bayık muhabbetleri yapmadım. her zaman sıkıcı geldi. bu yüzden de o bayık muhabbetleri seven arkadaşlarım bana ukala diyolar hala daha.
desinler çok da tınnnn :)

Holy Go-Nightly dedi ki...

springoss açtırma kutuyu söyletme kötüyü :)) ben bilmem o kadarını
belki ayrı ayrı yatıyolardır :) :P

Dallama Blogger dedi ki...

@2 haklı
@3 ukalalık iyidir samimiyet + ukalalık en sevdiğim özelliklerden.

Holy Go-Nightly dedi ki...

telekinesis
springoss haklı olabilir. ama diyorum ya yatak odası muhabbetini gelişi güzel yazdım :) bilgim yok, karşı cinsimden biriyle aynı evi paylaşmadım. çok da meraklı değilim bu konulara açıkçası.

ve evet, kova burcu kadınıyım ukalayım, gururluyum. harikayım. :)) ukalalık gibi olcak ama bu yazdıklarım kusura bakmayın :)

springoss dedi ki...

Uzmanlara göre sağlıklı bir evlilik için en az haftada 3 olması gerekiyormuş :P ben demiyorum walla uzmanlar diyor :)bana kalsa... neyse sustumm :)) boğa karısından kova karısına sevgiler saygılar ;)

Holy Go-Nightly dedi ki...

:) springoss ben biliyorum ve çenemi kapatmayı uygun görüyorum senin hakkında :))
boğa karısı adı üstünde boğa boğa :)

springoss dedi ki...

yetmezmiş gibi yükselenim de boğa :) ooof oooff nerelere gidem ben ya rab! :))

Adsız dedi ki...

evet springoss bayag azmış.... :D